متن دلخواه شما
salamatiirani
پنج شنبه 16 دی 1395 ساعت 8:22 | بازدید : 135 | نوشته ‌شده به دست salamatiirani | ( نظرات )

بیشتر بخوانید:

3بیماری آسم

بیماری آسم چیست

آسم چیست؟

آسم اختلالی است که در آن گاهی تنفس مشکل می شود و تنگی نفس به صورت متناوب رخ می دهد.

علائم و شدت بیماری آسم در افراد مختلف متفاوت است. برخی افراد مبتلا به آسم سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس را تقریباً هر روز دارند.برخی دیگر در فواصل بین حملات تنگی نفس علامتی ندارند.

برخی از ورزشکاران حرفه ای مبتلا به آسم هستند و طی ورزش شدید کمی احساس تنگی نفس می کنند، در حالی که برخی افراد حین ورزش معمولی دچار حمله شدید آسم شده و نیاز به درمان اورژانسی پیدا می کنند. به هر حال همه ی مبتلایان به آسم در این نکته مشترک هستند که مجاری هوایی در آنها به صورت غیر طبیعی متناوباً تنگ می شود.

بیشترین موارد آسم در حوالی پنج سالگی تشخیص داده می شود  به همین دلیل بیشتر افراد تصور می کنند که آسم بیماری کودکان است. اما احتمال کمی  نیز وجود دارد که افراد در سنین مختلف دچار این بیماری آسم شوند. برخی مطالعات بیان می کنند که احتمالاً ابتلا به عفونتهای تنفسی در کودکی احتمال ابتلا به آسم را کاهش می دهد.

به همین دلیل این بیماری در جوامع پیشرفته بیشتر از کشورهای در حال توسعه دیده می شود. اگر شما یک فرد بالغ مبتلا به آسم هستید  احتمالاً بیماری را از مدتها قبل داشته و خواهید داشت. هنوز مشخص نیست که چرا بیشتر کودکان مبتلا به آسم معمولاً در حوالی سنین بلوغ خوب می شوند و اگر بیماری آسم در این سنین خوب نشود احتمالاً  برای همیشه باقی خواهد ماند. اما شرایط بیماری را می توان به خوبی اداره کرد. اگر آسم به خوبی کنترل شود علائم بروز نمی کنند و می توان یک زندگی معمولی و مفید داشت.

آسم چگونه ایجاد می شود؟

در بیشتر موارد آسم در اثر تنگ شدن موقتی و برگشت پذیر مجاری هوایی ایجاد می شود. ولی در برخی افراد التهاب مجاری تنفسی در اثر آسم منجر به تغییرات دائمی می شود. مجاری تنفسی آسیب می بینند و به صورت برگشت ناپذیرو تنگ باقی می مانند.

در اثر این تغییر ظرفیت تنفسی کاهش می یابد. ممکن است سرفه و خس خس سینه در شرایط عادی وجود نداشته باشند ولی تستهای تنفسی کاهش توانایی ریه در خروج هوا را نشان می دهند. اگر باریک شدن مجاری تنفسی شدید باشد، حتی فعالیتهای ساده مانند بالا رفتن از پله ها ممکن است موجب تنگی نفس شود.

تغییرات دائمی راههای هوایی فقط در برخی افراد مبتلا به آسم رخ می دهد. ممکن است شدید بودن بیماری آسم، طولانی بودن مدت ابتلا و عدم درمان آسم با داروهای ضد التهابی علت آن باشد. برخی مطالعات نشان می دهند که در افرادی که آسم خفیف دارند احتمال آسیب دائمی و کاهش عملکرد ریه کمتر است.

علایم و عوارض آسم عبارت هستند از:

خس خس قابل شنیدن، افزایش ضربان قلب، سیانوز، کاهش فشار خون، اضطراب، ادم ریه، دِهیتدراتاسیون و سرفه ی خشک و سخت.

در صورت عدم درمان آسم، این بیماری می تواند به آسم مقاوم تبدیل شود که فرد را نیازمند بستری شدن در بیمارستان کرده و زندگی وی را به خطر می اندازد.

 

چگونه حمله آسم آغاز می شود؟

علت واکنشهای راههای هوایی در افراد مبتلا به آسم این است که راههای هوایی  در این افراد بسیار حساس است. هنگامی که راههای هوایی با محرکهای خاصی برخورد پیدا کنند بلافاصله واکنش نشان می دهند و تنگ می شوند.  در این صورت حمله آسم رخ می دهد. محرک حمله آسم می تواند هوای سرد، گرد و غبار همراه حیوانات خانگی، و جانداران میکروسکوپی مانند مایت که اکثرا در گرد و غبار لوازم منزل وجود دارد باشد. این عوامل موجب آغاز حمله آسم می شوند.

آسم چگونه تشخیص داده می شود؟

تنگ شدن مجاری تنفسی و تنگی نفس که چند دقیقه، چند ساعت و حتی چند روز طول می کشد می تواند نشان دهنده آسم باشد. حالت متغیر بیماری به تشخیص آن از سایر بیماریهای ریوی مانند برونشیت مزمن و آمفیزم کمک می کند. تستهایی نیز وجود دارند که به تشخیص بهتر کمک می کنند.

آسم چگونه درمان می شود؟

درمان آسم بر اساس دو روند گفته شده صورت می گیرد. یکسری از داروها باعث شل شدن عضلات دیواره راههای هوایی می شوند. برخی دیگر از التهاب مجاری هوایی جلوگیری می کنند و یا باعث کاهش یافتن التهاب می شوند.

داروهایی نیز هستند که هر دو کار را  با هم انجام می دهند. با کنترل دقیق بیماری آسم می توان زندگی موثر و مفیدی داشت. اگر مبتلا به آسم هستید، احتمال تنگ شدن راههای هوایی همواره وجود دارد. تنگی متناوب راههای هوایی منجر به آسیب دائمی می شود. با دوری از عوامل محرک و به کار گیری درمان مناسب تحت نظر پزشک می توان  آسم را کنترل کرد. درک مکانیسم بیماری به اندازه درمان در اداره بیماری اهمیت دارد.

توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به آسم:

* از دریافت وعده های غذایی پُرحجم اجتناب کنید. افزایش حجم معده می تواند باعث تشدید حملات آسم شود.

* به منظور رقیق شدن ترشحات، آب و مایعات بیشتری مصرف کنید.

* مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین های B6,A و روی را افزایش دهید.

* ویتامین C به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی نقش مهمی در بهبود عملکرد ریه های دارد. بنابراین، مقادیر بیشتری کلم بروکلی، گریپ فروت، پرتقال، فلفل شیرین، کیوی، آب گوجه فرنگی و گل کلم مصرف کنید.

* برخی مواد غذایی از قبیل سیب، پیاز، مرکبات و توت ها به علت وجود ماده ای به نام کوئرستین، در تنظیم فعالیت سیستم ایمنی بدن نقش دارند. سعی کنید در طول هفته، پنج بار یا بیشتر از این مواد استفاده کنید.

* منابع غذایی حاوی ویتامین E مانند مغزها را بیشتر مصرف کنید.

* در صورتی که مبتلا به آسم آلرژیک هستید، غذاهای آلرژی زا را حذف کنید. فقط 4 درصد مبتلایان به آسم، دچار آلرژی غذایی هستند. غذاهایی که باید از رژیم غذایی این افراد (البته بسته به این که به کدام یک حساس هستند) حذف شوند، عبارت هستند از: شیر، تخم مرغ، غذاهای دریایی و ماهی.

بهتر است سولفیت ها نیز با احتیاط  مصرف شوند. سالیسیلات ها به ندرت مشکل زا هستند، اما در 2 درصد بیماران، آسم را تشدید می کنند.

* مصرف اسیدهای چرب امگا 3 مفید است. گردو و ماهی از منابع خوب این اسیدهای چرب می باشند. البته در صورت ابتلا به آلرژی غذایی به ماهی، مصرف ماهی باید از رژیم حذف شود.

– کافئین از طریق شل کردن ماهیچه ها، مجاری هوایی را باز می کند. مصرف 2 تا 3 لیوان چای در روز می تواند برای بزرگسالان مفید باشد.

پیشگیری آسم کودکان

چون حملات آسم کودکان برعکس آسم بزرگسالان 80 درصد با ورود آلرژن از خارج به بدن کودک مستعد بروز می کند برای پیشگیری باید عوامل را بشناسیم و از آنها اجتناب کنیم .

عوامل در پیشگیری از آسم عبارتند از :

1 – عوامل غذایی 2 – عوامل عفونی 3- عوامل زیست محیطی 4- تجویز دارو

1- عوامل غذایی : بروز آسم زیر دو سال دلالت بر آسم شدید دارد و در این سن آلرژن های غذایی اهمیت بیشتری دارند و هر چه سن بالاتر رود بتدریج بدن سازگار شده و از اهمیت آنها کاسته می شود و بر اهمیت عوامل دیگر افزوده می شود.

این عوامل عبارتند از : شیر و لبنیات گاو – گوشت گاو – تخم مرغ – شکلات – ماهی و میگو – سوسیس و کالباس – نوشابه -= انواع کنسرو و گوشت های مانده – انواع سس ها – توت فرنگی – گوجه فرنگی – آلبالو و گیلاس – انگور- خربزه – هندوانه- هلو بادمجان – عسل – گردو – بادام زمینی و پسته  می توانند حساسیت زا باشند . تاکید روی تداوم استفاده از شیر مادر تا حد امکان و استفاده از شیر و لبنیات گوسفند و بز و شیر سویا در زیر دو سالگی و از میوه جات سبب توصیه می شود .

2- عوامل عفونی : الف : عفونت های ویروسی مثل عفونت ویروسی سن سی تیال تنفسی ( RSV ) و پاراآنفلوانزا و ویروس سرماخوردگی .

ب : عفونت های چرکی : مثل سینوزیت – آنژین چرکی – آدنوئید و عفونت ریه سبب تکرار و تداوم آسم می شوند برای احتراز از برخورد زیاد کودک با اجتماعات متراکم جلوگیری کرد و بهتر است از ماسک استفاده کنند.

درمان آسم در کودکان

کودکان مبتلا به آسم،مانند افراد بالغ آسمی،باید یک پزشک را برای درمان آسمشان انتخاب کنند.درمان شامل تست حساسیت،یافتن راههای کاهش مواجهه با موادی که آسم را ایجاد می کنند،و دریافت دارو می باشد.

کودکان کم سن به کمک والدین و سایر افراد خانواده برای کنترل آسمشان نیاز خواهند داشت.کودکان بزرگتر میتوانند یاد گیرند از خودشان مراقبت کنند و برنامه خود-درمانی شان را با نظارت کمتر انجام دهند.

داروهای آسم برای اطفال شبیه انواعی است که بالغین مصرف می کنند،ولی مقادیر کمتر است.اطفال مبتلا به آسم ممکن است به یک اسپری زوداثر(یا”رهابخش”) برای حمله ها و درمان روزانه برای کنترل آسم شان نیازمند باشند.کودکان با آسم متوسط یا شدید باید استفاده از یک پیک فلومتر را جهت کمک به کنترل کردن آسمشان یاد بگیرند.استفاده از یک پیک فلو متر می تواند بسیار مفید باشد،زیرا کودکان اغلب برای توصیف علائم خود مشکل دارند.

والدین باید نسبت به علائم احتمالی آسم در اطفال ،مانند سرفه شبانه،سرماخوردگی مکرر،خس خس،یا سایر مسائل تنفسی هوشیار باشند.اگر حدس می زنید کودک شما آسم دارد، یا آسم کودکتان خوب کنترل نشده است، طفلتان را برای معاینه و آزمایش به دکتر ببرید.

پزشکتان داروهایی بر اساس علائم و نتایج آزمایش برای کودکتان انتخاب می کند.اگر کودکتان آسم دارد،نیاز دارید برای پیگیری مرتب و اطمینان از اینکه کودکتان داروها را صحیح مصرف می کند به دکتر مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

بیماری آسم چیست

جلوگیری از حملات آسم با رعایت این نکات

بیماری آسم کودکان را جدی بگیرید

درمان بیماری آسم کودکان با رژیم غذایی

حاملگی بیماران مبتلا به آسم

تمرینات ورزشی برای بیماران مبتلا به آسم

بیماری آسم یا تنگی نفس چیست؟

آسم آلرژیک چیست و چگونه درمان میشود ؟


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
پنج شنبه 16 دی 1395 ساعت 8:21 | بازدید : 118 | نوشته ‌شده به دست salamatiirani | ( نظرات )

 

بیشتر بخوانید:

پستان

هورمون های جنسی در رشد سینه ها

 

با وجودی که پزشکان هشدار می دهند و بسیاری از افراد نیازی به تغییر سایز پستان ندارند، اما همچنان متقاضیان به عمل جراحی زیبایی پستان و استفاده از پروتز سینه رو به افزایش است. به هر حال این مقوله از نگاه خانم ها بسیار مرتبط با زیبایی است. کوچک و بزرگ بودن پستان ها روی روابط زناشویی تاثیر چندانی ندارد. در بسیاری از مواقع خانم ها به دلیل عدم اعتمادبه نفس به فکر جراحی زیبایی یا درمان با طب سوزنی می افتند اما جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد خانم هایی که برای درمان کوچکی سینه به پزشکان مراجعه می کنند بدون آنکه همسرشان از آنها بخواهند، تمایل به انجام این کار دارند. حتی در بسیاری از مواقع همسران این خانم ها موافق این کار نیستند.

سینه‌های بزرگ علاوه بر چهره زشت و نیز به هم ریختن تناسب اندام مشکلات طبی بی‌شماری را نیز موجب می‌گردند. اثرات فشاری انها برگردن و کمربند شانه‌ ای عوارضی گاه جبران‌ناپذیر بر سلامت بانوان دارد. مشکلات پوستی در نواحی زیر سینه‌ها نیز تهدید مهمی در سلامتی روحی و جسمی آنها به شمار می‌رود.

براساس حجم سینه ها، سن بیمار و نیز درخواست وی در داشتن حجم مشخص از سینه ، تکنیک‌های مختلفی جهت جراحی مطرح شده است. در سینه‌های متوسط و یا بیماری که مایل به کوچک شدن زیاد سینه‌های خود نیست ،با استفاده از تکنیک جدید Superio Medial تنها با ایجاد یک برش دور هاله و یک برش عمودی در سینه ظاهری زیبا، نسبتاً گرد و با کاهش حجم نسبی ایجاد می‌گردد. کم بودن خطوط برش و شکل گردتر و زیباتر از مزایای این تکنیک می‌باشد.

علت کوچکی سینه ها

افراد لاغر کلا بافت چربی در بدنشان کم است و همچنین هورمونهای جنسی در بدنشان کمتر از افراد عادی است که این امر یکی از علل کوچک بودن سینه ها می گردد . در خانم های چاقی که بدون برنامه علمی بطور ناگهانی شروع به کم کردن وزن می کنند چربیهای بدن کاهش می یابد و چون سینه نیز مقدار زیادی بافت چربی دارد کوچک می گردد و همچنین چروکیده و افتاده می شود. در این افراد چون کوچکی سینه بدنبال رژیم غذایی بوده است بنابراین با توقف رژیم غذایی وبرگشت به حالت عادی واستفاده از رژیم پر پروتیین مشکل فرد برطرف خواهد شد . البته ممکن است کمی افتادگی در سینه ها باقی بماند .

همچنین مکمل های استروژن و پروژسترون، دارو، اختلالات هورمونی، یائسگی و در نهایت کهولت نیز هر کدام به نحوی موجب تغییرات عدیده در حجم سینه ها می شوند. با بالارفتن سن پوست نازکتر شده و هورمونها در بدن افزایش می یابند که به نوبه خود باعث جمع شدن لوبولهای سینه می شود.

درمان کوچکی سینه ها به روش جراحی عوارض زیادی ندارد. فقط ممکن است در ۵ درصد افراد عفونت ایجاد شود که در این صورت ممکن است برای خارج کردن پروتز و تعویض آن اقدام کنیم. حدود ۱۵ درصد از موارد هم چسبندگی یا سفتی دور پروتز ایجاد می شود. در مواردی که این عارضه شدید باشد، به دلیل اینکه ظاهر پستان را خراب می کند مجبوریم پروتز را خارج یا تعویض کنیم. در موارد بسیار کمی هم ممکن است ژلی که داخل پروتز وجود دارد در اثر ضربه یا پارگی به بیرون نشت کند و وارد غدد لنفاوی شود، بنابراین اگر خانمی در ناحیه زیر بغلش بعد از جراحی پروتز حاوی ژل، توده های بزرگی حس کرد باید حتما به پزشکش مراجعه کند. لازم به ذکر است که پس از جراحی باید از سوتین های استفاده کنید که باعث آویزان شدن سینه نشود. مانند سوتین اسفنجی.همچنین نباید از سوتین های استفاده کنید که سینه ها را تحت فشار قرار دهد چرا که موجب آسیب رساندن به سینه می شود.

بیشتر بخوانید:

راه حل موثر برای بزرگ شدن پستان ها

بزرگی پستان ها به چه عواملی بستگی دارند؟

داشتن پستان های زیبا

آموزش تصویری خود آزمایی پستان

آناتومی پستان

چرا مردان به سینه زنان علاقه دارند؟

نامتقارن بودن یا عدم رشد کامل پستان دختران

درمان کوچکی سینه


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
آخرین عناوین مطالب